STEM bütünleşik bir eğitim yaklaşımdır. Bu yaklaşım ile günlük yaşamda karşılaştığımız problemleri; (S) Bilim, (T) Teknoloji, (E) Mühendislik ve (M) Matematik alanlarını kullanarak çözmektir. Okul içinde ve okul dışında yapılan aktiviteler ile STEM uygulanmalıdır. Öğrenilenlerin, yaparak – yaşayarak uygulanması STEM’in temel felsefesidir.
Tüm dünyada hızla yayılan ve önemi her geçen gün daha çok bilinen STEM eğitimi ve STEM eğitim sisteminin içerikleri veliler ve öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan. Peki bu hızla dünyada yayılan ve tüm eğitimcilerin adapte olmaya başladığı STEM eğitimi nedir ve bu eğitimin detayları nedir ? STEM Eğitimi hangi alanlarda etkili olur.
Tersine Mühendislik birçok firmanın ar-ge departmanına kazandırmaya başladığı bir teknolojidir. Bu teknolojik yenilik bir başka firmanın ürettiği ürünü kopyalamak yerine firmanın kendisini geliştirmeyi hedeflediği bir yöntemdir. Burada kullanılan “Tersine” (Reverse) terimi dijital ve fiziksel dünyalar arasında yapılan data aktarımının çift yönlülüğünden gelmektedir.
Bu eğitim, kendisini geliştirmek isteyen ve yeni bir meslek edinmek isteyen tüm teknoloji sevenlere açıktır. Eğitime katılacak kursiyerlerde herhangi bir eğitim mezuniyeti aranmamaktadır. Eğitime katılacak kursiyerlerin SolidWORKS Eğitimi almış olması gerekmektedir. Teknik alt yapısı olmayan kursiyerlere gerekli alt yapıyı bizler vermekteyiz. 2014 yılından bu yana hemen hemen her sektörden katılımcılara eğitimler verilmiş ve hepsinde de başarılı çıktılar alınmıştır. Uygulamaya yönelik içeriği ve konuları ile Türkiye’nin en kapsamlı eğitimini vermekteyiz.
Ücretsiz olarak kullanıma sunulan Python yazılım dili kendi bünyesinde bulunan kütüphaneler ile Yapay Zeka alanında çalışmalar yapmak isteyenlere çok fazla kolaylık sağlamaktadır.
Devamını oku...İkinci jenerasyon internet araçları anlamına gelen bu söz, internet sitelerinin ve hizmet veren sağlayıcların artık tek taraflı değil interaktif çalışan sistemler olmasını hedeflemektedir.
Devamını Oku...2011 yılında Almanya Hannover Fuarı'nda Endüstri 4.0 terimi ilk kez olarak kullanıldı. Endüstri 4.0 temel olarak bilişim teknolojilerini, imalat teknolojisi ile entegre olarak bir araya getirmektedir.
Devamını oku...